Werken vanuit leerlijnen

10 november 2023

Wat een inspirerende week bij Leren in Verbinding en Prisma scholengroep ! We hebben de afgelopen dagen maar liefst vier masterclasses over leerlijnen verzorgd, waar alle collega's van de stichting aan deelnamen. Een geweldige kans om samen te werken aan het versterken van het onderwijs aan de kinderen door te focussen op leerlijnen in samenhang met dat wat onderwijs sterk maakt.

 

Voorafgaand aan deze masterclasses hadden Maarten van der Steeg en Marjolein van der Klooster een waardevolle sessie met directeuren en IB'ers. Het was goed om met hen te spreken over hun cruciale rol als hefboom in het implementatieproces, zowel na als tijdens de masterclasses.

 

? De reacties van de deelnemers waren hartverwarmend. Een leerkracht deelde: "Ik besef nu dat de basis voor het werken met leerlijnen bij de kleuters ligt en ik kijk er naar uit om deze werkwijze te delen met mijn collega's in de bovenbouw." Een andere collega gaf aan: "Dit kunnen we alleen als team bereiken en daar kijk ik echt naar uit." Weer een ander was al ver in het werken vanuit leerlijnen en ontdekte dat daarin het werken met succescriteria een verbeterslag zou kunnen opleveren.

 

Een IB'er die bij binnenkomst zei: "Ik ben er weer bij hoor, ik vind het zo waardevol om samen met mijn collega's deze theorie te vertalen naar de praktijk voor onze kinderen." Een directeur die op het laatste moment toch besloot aan te sluiten om direct met de collega's te kunnen sparren. Alles om zo samen een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de stichting en de individuele scholen om nog meer betrokken en nieuwsgierige kinderen de kans te geven te ontwikkelen.

Deze week was weer een prachtige stap in de ontwikkeling van Prisma scholengroep en die van onszelf. De samenwerking met Monique van Ombergen en Annika was heel prettig in onze gezamenlijke reis naar beter onderwijs voor alle kinderen.

 

Op naar nog meer inspiratie en groei! ? #LerenInVerbinding #OnderwijsOntwikkeling #Teamwork #teamleren #leerlijnen #masterclasses #samenwerken #lerendeorganisatie

Terug naar het overzicht